🎥 | Bizar gerucht: speelt deze darter online vals?

23 april 2020

In Engeland zou een darter betrapt zijn op valsspelen in online toernooien. Maar speelt Aaron Dyer wel echt vals? Zelfs met beelden is het moeilijk voor te stellen dat je met zo'n truc véél beter gooit dan normaal.


Het Twitter-account @JacobCooksey180 plaatste beelden van een finale van een online-toernooi. Daarop is te zien dat de werphand van Dyer wel heel dicht op het bord zit bij het loslaten van de pijlen. Hij wordt ervan verdacht op een veel kortere afstand te gooien dan de 'verplichte' 2.37 meter van het bord.

Niet ingezoomd
Het account zegt ook dat de camera niet ingezoomd kán zijn, omdat de uitzending op Facebook Live was en je daar niet in kán zoomen. Maar voor darters als Dyer, die ook regelmatig op de Challenge Tour van de PDC gooide, is het juist moeilijk om constant goed te gooien van zo'n korte afstand.

Pijlen vliegen overal naartoe
Probeer zelf thuis maar eens van een meter of anderhalf op de 20 te mikken. Je zult zien dat de pijlen overal in het bord komen. Dus tenzij Dyer zelf ook al maanden traint op 1,5 meter van het bord, lijkt het ons een zware beschuldiging.