🎥 | Boem! Van Gerwen knalt door naar finale Queensland Darts Masters: wint van rivaal Cullen

13 augustus 2022

Michael van Gerwen heeft de finale behaald van de Queensland Darts Masters. De Nederlandse topdarter leek in het begin nog moeite te hebben met Joe Cullen in Australië, maar liet uiteindelijk toch zijn genialiteit zien en won met 7-5.


Joe Cullen had waarschijnlijk nog wraakgevoelens genoeg naar de Nederlander. The Rockstar verloor afgelopen jaar de Premier League-finale van MvG, ondanks een wedstrijdpijl.

Sterk begin
Joe Cullen mocht aan de wedstrijd beginnen en dus moest 'onze' Michael eerst maar eens breaken om kans te maken op de winst. Dat gebeurde dan ook. In de 3e leg gooi de Nederlander een belangrijke 82-finish om 2-1 te maken.

Geniale finishing
Toch kwam de Engelsman, die 13e staat op de wereldranglijst, met goed scorende beurten terug in de wedstrijd. Hij brak door 3-3 te maken om vervolgens met een geniale 145-finish met een 4-3 voorsprong de pauze in te knallen.

Drankje op?
MvG was lekker uit de pauze gekomen. Met een strakke 100-finish (20, tops, tops) maakte-ie weer gelijk. Sterker nog: hij was helemaal wakker. De Groene Sloopkogel gaf zijn Engelse rivaal een goede tik door een 127-finish voor de break te raken (5-4).

Cullen was het simpelweg kwijt na de pauze en dus won de man uit Vlijmen met 7-5.

Finale
In de finale van het World Series-toernooi zal Van Gerwen strijden om de titel met Gerwyn Price of Gordon Mathers.