Bunting trekt zieke partij tegen Price over de streep (video)

20 juli 2019

ANP
Bunting

Stephen Bunting heeft zeer verrassend de 2e ronde van de World Matchplay gehaald. Na een billenknijppartij tegen Gerwyn Price was de Engelsman nét de betere van de 2. De nummer 18 van de wereld wint zo van de nummer 7 en zorgt voor de 2e verrassing in even zo veel partijen. 13-12!


De 1e helft van de partij ging eigenlijk vrij gelijk op. Afgezien van de 2e leg, die Bunting begon maar verloor, wonnen allebei de spelers hun eigen spelletjes en liepen zo samen met een niet al te hoog gemiddelde op naar een 6-4 tussenstand.

Leuker
Daarna werd het rommeliger, en leuker: in de 5 games erna verloor Price 3 keer zijn eigen leg, Bunting 2 keer. Zoals wel vaker is het einde dan een stuk spannender dan het begin, want Bunting kwam gelijk tot op 9-9.

En door!
Aangezien er 2 legs verschil moet zitten tussen de 2, werd er verder gespeeld. In de 22e game leek Bunting de beslissing te forceren, door 85 uit te gooien via bullseye. Hij verloor daarna echter zijn eigen game en de heren moesten door voor een beslissende 25e leg - Sudden Death. Daarin was Bunting nipt de betere, hij gaat dus door!

Het was al de 2e verrassing van het toernooi, nadat Mervyn King de hoger aangeslagen Nathan Aspinall uitschakelde.