Check hier de loting voor de Grand Slam of Darts (9 t/m 17 november)

5 november 2019

4 Nederlanders strijden van 9 tot en met 17 november om de titel bij de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De loting was dinsdag en alle Nederlandse deelnemers (Michael van Gerwen, Danny Noppert, Wesley Harms ém Richard Veenstra) zitten in een andere groep bij het PDC-televisietoernooi.


Check hierboven de volledige loting!

PDC én BDO-deelnemers
De Grand Slam of Darts is anders dan andere toernooien, omdat ook darters van concurrerende dartsbond BDO mee kunnen doen. De Nederlanders Harms en Veenstra zitten bij de BDO en plaatsten zich dus voor het grote PDC-toernooi. Wereldkampioen én nummer 1 van de wereld Van Gerwen én World Series Finals-finalist Noppert zijn de andere 2 Nederlanders bij de in totaal 32 deelnemers.

Van Gerwen bij Adrian Lewis én EK-beul Ross Smith
Een opvallende naam in Groep A, de groep van 'Mighty Mike', is Adrian Lewis. De Engelsman, 2-voudig wereldkampioen, is de laatste tijd ver afgezakt op de PDC Order of Merit (wereldranglijst), maar Lewis wist zich te plaatsen voor de Grand Slam en neemt het dus op tegen onder andere Van Gerwen. Ook Ross Smith (geplaatst met PDC Tour Card) en Jim Williams (BDO-deelnemer) zitten in de groep van Van Gerwen. 'Mighty Mike' verloor enkele weken geleden nog in de 1e ronde van het EK van Ross Smith. Uitkijken geblazen dus voor de 'Groene Sloopkogel'!

RTL7 zendt het complete toernooi uit, afwisselend tussen televisiebeelden én een livestream op de website.