Chisnall en Wright delen de punten in geweldige wedstrijd

Getty images

admin • 00:00, 07-04-2017 / Laatste Update: 12:14, 12-12-2023

Dave Chisnall en Peter Wright hebben in een geweldige wedstrijd niet van elkaar weten te winnen. In Ierland wisten de Engelsman en de Schot niet verder te komen dan 6-6.

Chisnall was met 3 nederlagen op rij naar Dublin afgereisd. Michael van Gerwen was vorige week met 7-1 te sterk voor de 36-jarige Brit. Peter Wright (7-4) en Gary Anderson (7-3) waren daarvoor te sterk voor Chizzy. Wright won vorige week van Kim Huybrechts zonder te gooien, maar verloor de week ervoor van Phil Tayler.

Chizzy wist in de 1ste set al meteen te breken en kwam daardoor op een 1-0 voorsprong. Snakebite ging daarna pas goed gooien. Het niveau lag hoor in Ierland. Ook Wright en Chisnall zaten net als Taylor en Van Gerwen eerder op de avond met een gemiddelde van ruim boven de 110 te gooien.

De Schot kwam daardoor ook terug in de wedstrijd. Hij brak Chisnall meteen terug en zette de 1-1 op het bord. De Brit brak de Schot daarna meteen weer waardoor hij opnieuw op voorsprong kwam: 2-1. Het antwoord kwam weer van Wright die ontzettend veel indruk maakt de laatste tijd: 2-2.

Dizzy

Chizzy was taai en kwam voor de 3de keer op voorsprong. In zijn eigen leg gooide hij de 3-2 op het bord, waarna Wright voor de 3de keer ook gelijkmaakte: 3-3. Met een geweldige 145-finish wist de Brit uit Saint-Helens ook de 7de leg te winnen: 4-3. Dat Chisnall goed stond de gooien bleek maar weer eens toen Chisnall 2 keer aan kon leggen voor een 9-darter, maar telkens ging het bij pijl 7 mis. Wel kwam Chisnall op een 5-3 voorsprong door in 11 pijlen uit te gooien.

Just a hold of throw but it keeps Chiz in this match! #LoveTheDarts pic.twitter.com/4rWqetxzjK

— PDC Darts (@OfficialPDC) 6 april 2017

Door ook de 9de leg te pakken, wist Chisnall zeker dat hij minimaal 1 punt over zou houden aan het duel met Wright: 6-3. Snakebite, die geen punten wilde verspelen in het klassement, zag daardoor zijn achterstand op koploper Van Gerwen oplopen. Hij pakte de 10de set en bracht de stand terug op 6-4 en bracht vervolgens ook nog de spanning terug in de wedstrijd door weer te breken: 6-5.

In een ontzettend spannende 12de set werd het toch nog een gelijkspel. Omdat Chisnall slordig werd op zijn dubbels, wist Wright te profiteren: 6-6.

Chisnall had eigenlijk 2 punten nodig. Hij staat nu laatste met 1 punt minder dan Wade.