Clayton wil meer na Premier League-titel: ‘WK staat hoog op verlanglijstje’

31 mei 2021

Getty
jonny-clayton-premier-league-darts-pdc

Jonny Clayton won vrijdag de Premier League Darts. De Welshman geeft in een interview met PDC.tv aan dat een droom werkelijk werd: "Een naam zijn in de Premier League is fantastisch, maar zo'n grote titel winnen is echt een droom die uitkomt."


De 46-jarige Clayton plaatste zich als 4e en laatste voor de halve finales van de Premier League. Daarin was hij te sterk voor Michael van Gerwen en in de finale moest Jose De Sousa er aan geloven.

Vertrouwen sinds World Cup
Vorig jaar won Clayton samen met Gerwyn Price namens Wales de World Cup voor landen. "Toen Gerwyn en ik de World Cup of Darts wonnen, was dat de grootste trofee die ik ooit in het darts gewonnen had. Ik denk dat dit mijn zelfvertrouwen een boost gaf en uiteindelijk heeft het mijn spel naar een hoger niveau gebracht. In mijn hoofd wist ik dat ik kon darten en van daaruit ben ik gewoon verder gegaan, ik heb het eigenlijk eenvoudig gehouden."

Wereldkampioen?
Wat is nu het volgende doel van Clayton? "Ik neem alles zoals het komt, maar hopelijk komen er nog een paar titels bij. Zeker het WK staat hoog op mijn verlanglijstje. En hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij in de Premier League." Over zijn opkomst van het afgelopen jaar is Clayton duidelijk. "Het klinkt simpel, maar ik speel gewoon darts. Als mijn spel goed genoeg is om wedstrijden en trofeeën te winnen dan is dat fantastisch, zo niet, fair play naar mijn tegenstanders. Of ik beter speel onder druk? Ik weet het niet, misschien. Ik vond het wel bijzonder leuk dat de fans mijn naam zongen."