Co Stompé wil meedoen aan WK voor senioren: ‘Die hoofdprijs spreekt me wel aan’

12 april 2021

ANP

Phil Taylor tekende maandagmiddag een contract bij Modus, waardoor hij officieel meedoet aan het WK darts voor senioren in 2022. In het begin van het jaar is dat World Seniors Darts Championship en ook Co Stompé wil graag meedoen.


Begin dit jaar nam Stompé nog officieel afscheid van het darten, maar hij heeft wel zin om het tegen 'die oude toppers' op te nemen. Tegen RTL 7 zegt hij: "Ik ga die kans zeker oppakken om me proberen te kwalificeren. Eigenlijk zit ik al jaren te wachten op een 'Seniors Tour'."

50+
Alle oud-wereldkampioenen worden automatisch toegelaten aan het WK, andere darters moeten zich kwalificeren. De regels: de deelnemers moeten boven de 50 jaar zijn en geen lid van de PDC. Misschoen doen er dus ook wel heel onbekende namen mee!

Ook niet onbelangrijk: het geldbedrag voor de winnaar. "Die hoofdprijs van 25.000 pond voor de winnaar spreekt me wel aan", lacht Stompé.

Potentiële deelnemers
Martin Adams, Andy Fordham, John Lowe, Bob Anderson, Richie Burnett, Keith Deller, Dennis Priestley, John Part en Les Wallace hebben een uitnodiging gekregen.