🎥 | Collega-darter prijst Michael van Gerwen: ‘Een icoon, heel belangrijk voor de sport’

11 mei 2021

Volgens collega-darter Matthew Edgar is Michael van Gerwen hét uithangbord van de dartsport. De Brit noemde MvG het absolute gezicht van de wereldwijd populaire 'kroegsport'. Volgens Edgar kent iedereen Van Gerwen. "Zelfs mensen die geen darts kijken", zei hij op zijn YouTube-kanaal.


Edgar noemt Van Gerwen in hetzelfde rijtje als de legendes Eric Bristow en Phil Taylor. "Zij waren ook bekend bij niet-liefhebbers van darts." Sowieso vindt Edgar dat iedere sport een speler 'moet' hebben die iconisch is. "Zoals golf dat had met Tiger Woods! Zo is Van Gerwen dat bij het darts. Zo is... ach, ik had meer voorbeelden op moeten schrijven."

De beste darter
De darter bedoelde dat een Van Gerwen in vorm, of hij nou wint of verliest, alleen maar goed is voor de herkenbaarheid en de populariteit van de sport. "Je moet als darter de top na willen streven én verslaan. Als Van Gerwen een keer verliest, is dát de headline. Dat is de kop van een artikel, kortom: Dat is het nieuws. Niet dat iemand anders hem verslaat, maar iedereen wil de kampioen uiteindelijk verslaan."

Van Gerwen, die langzaamaan na een moeizame start beter en beter in vorm geraakt, nadert zijn oude topniveau. Volgens Edgar is de som dus: Hoe beter Van Gerwen speelt, hoe gretiger de concurrentie wordt, hoe hoger het niveau van darts wordt!