🎥 | Come on Aileen! Dartster Aileen de Graaf wint easy 1e wedstrijd op PDC-podium

Pim Huberts • 16:53, 24-07-2022 / Laatste Update: 21:43, 11-12-2023

Met 'Come on Eileen' kwam Aileen de Graaf voor het eerst op het podium van de Women's World Matchplay. In de Winter Gardens van Blackpool won de beste vrouwelijke darter van Nederland met 4-1 van Laura Turner. Op naar de halve finale!

De Graaf werd vorige week nog besmet met covid en heeft dus niet de gewenste trainingsuren achter de rug. Maar dat maakte helemaal niets uit, want de Nederlandse dartte een prima potje op het PDC-podium.

Sterk begin

Ondanks dat de Engelse Turner aan de wedstrijd mocht beginnen, ging de 1e leg via dubbel 8 naar de Nederlandse. Een break dus. Met een 171-score liet de moeder van 2 kinderen opnieuw haar klasse zien in de navolgende leg. Na een 100-finish op het ijzer mis gegooid te hebben viel dubbel 5 voor de 2-0.

Leg voor Laura

Met een 17-darter pakte Turner - die ook analist en commentator is bij Sky Sports - haar eigen leg (2-1). De solide De Graaf was sterk op haar dubbels en kwam via tops op een 3-1 voorsprong. Met een 49-finish werd haar tegenstander easy afgemaakt en won De Graaf met 4-1.

De Graaf speelt zondagmiddag in de halve finale een pittig potje tegen 4-voudig wereldkampioen Lisa Ashton.