๐ŸŽฅ | Comeback! Lewis zet 0-2 achterstand om in 3-2 zege en is door op WK

21 december 2019

Orange Sports

Adrian Lewis is verder op het WK darts! Na een krankzinnig duel met Cristo Reyes was Jackpot met 3-2 te sterk. In de volgende ronde moet de Brit tegen Darren Webster.


Lewis begon als favoriet aan de partij, maar moest toezien hoe de Spanjaard de 1e set pakte. Alles ging met de darts mee, tot leg 5. Op dat cruciale moment noteerde Reyes een break.

Uiteraard wilde Lewis wraak, maar dit lukte niet. Sterker: Reyes maakte er 2-0 van. Dit keer brak hij Lewis bij een stand van 2-1.

Reyes brak Lewis meteen in set 3, maar werd daarna weer gebroken door Lewis. De Engelsman pakte daarna zijn eigen beurt na een 82-finish en brak Reyes opnieuw. Setje voor Jackpot dus.

Gelijk
Set 4 grosseerde in foutjes van beide mannen. Lewis profiteerde hiervan door dubbel-1 te raken en zo een break te noteren. Daarna gooide hij zijn eigen leg als 1e uit en dus stond het 2-2!

Beslissing
Er kwam dus een allesbeslissende 5e set. Lewis mocht 'm beginnen, zette 1-0 op het bord en mocht vervolgens dromen van een 9-darter. Alles ging goed, tot dubbel-12: die werd gemist. Het publiek was echter wel weer helemaal op de hand van Lewis, maar toch hield Reyes zijn eigen beurt. Uiteindelijk moest er iemand met 2 sets verschil winnen en die eer was aan Lewis, die deze set met 5-3 won.