Cross dendert over North heen die bijna al zijn dubbels mist

26 oktober 2018

Kelly Deckers/PDC

Rob Cross, de huidige wereldkampioen kan in Duitsland ook de Europese titel achter zijn naam zetten. Eerst moest hij nog wel even afrekenen met Richard North. Doordat North nauwelijks dubbels raakte, werd hij geen bedreiging voor Cross. De Wereldkampioen wint met 2-10.


North begon als underdog goed aan de wedstrijd. Maar Cross raakte al snel op stoom. Met 1-2 in legs pakte de wereldkampioen met een fantastische 142-finish de break en de 1-3 voorsprong. Toen ze 5 legs hadden gegooid mochten ze even de kleedkamer opzoeken om bij te komen en stond Cross op een veilige 1-4 voorsprong.

Cross loopt uit
North kon wel goed meekomen met het niveau van Cross, maar miste teveel dubbels om echt gevaarlijk te worden. En The Voltage liet het grootste deel van de avond ook niet zijn beste vorm zien. De kansjes die North kreeg, pakte hij niet en dus lag voor Cross de weg naar de volgende ronde open. Hij liep uit naar 2-8 en hoefde zich eigenlijk niet meer druk te maken over een plotselinge comeback van zijn tegenstander.

Dubbels nekken North
Cross en North stonden na 10 legs allebei rond de 90 gemiddeld te gooien. Maar North kwam op zijn dubbels maar tot 11%, waardoor het nooit echt spannend werd. Cross haalde een keurige 44% op de checkouts. 

Ook in de laatste legs werd het niet meer spannend. Cross gooide rustig verder en gaf geen leg meer weg. Hij won overtuigend met 2-10.

RTL 7 Darts: European Championship
Zaterdag om 20.00 uur bij RTL 7 en via RTL7Darts.nl