Cross fel tegen oud-darter Mardle: ‘Niemand moet mij vertellen wat ik moet doen’

16 april 2021

Getty
Cross.

Rob Cross heeft fel gereageerd op de uitspraken van oud-darter Wayne Mardle. De wereldkampioen van 2018 vindt dat Mardle hem zijn ding moet laten doen: "Als ik wil pauzeren in mijn worp, dan doe ik dat."


Cross vertelde dit tegen Oche180.

Rekeningen betalen
"Als ik niet voor de bullseye wil gaan, dan kies ik daar zelf voor. Ik betaal mijn eigen rekeningen en zorg voor eten van mijn kinderen", aldus de 30-jarige Engelsman. "Dat betekent ook dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de dingen die ik doe op het podium en niemand anders. Niemand moet mij vertellen wat ik moet doen tijdens een wedstrijd. Als Wayne zo graag invloed wil hebben, dan moet hij mijn rekeningen betalen. Dan gooi ik op de manier waarop hij dat zou willen. Zolang hij dat niet doet, is het totaal niet van belang wat hij zegt.''

Doosbedreigingen op social media
Cross geeft ook aan last te hebben van kritiek op social media. "Pesterijen over mijn vorm, kritiek over de pauzes tijdens het gooien. Bovendien heb ik veel doodsbedreigingen gehad richting mijn familie en nog veel meer gemene dingen", soms Cross op. "Dat soort dingen kreeg ik niet toen ik van Michael van Gerwen en Phil Taylor won op het WK. Destijds pauzeerde ik ook geregeld voor het gooien van mijn 3e pijl. Ze vonden toen zelfs dat ik enorm koelbloedig was onder hoge druk. Ik snap dat analisten spelers moeten analyseren en daar verdienen ze hun geld mee. Ik heb geen problemen met opbouwende kritiek, maar soms zijn het gewoon respectloze opmerkingen. Wanneer spelers kritiek krijgen, leidt dat tot nare opmerkingen op social media."

Maandag komt Cross weer in actie in de Premier League. Hij staat daarin op plek 6 na 5 speelrondes.