Cross geeft grote voorsprong uit handen op EK Darts en Whitlock blijft maar winnen (video)

28 oktober 2018

Kelly Deckers / PDC

Weer een grote naam minder op het EK Darts. Rob Cross ging in Dortmund onderuit tegen Joe Cullen met 10-8. De wereldkampioen is niet de enige grote naam die is uitgeschakeld. Eerder vloog Michael van Gerwen ook al uit het toernooi.


Op de zaterdagmiddag werden de volgende partijen gespeeld:

Simon Whitlock - Steven West: 10-7
De Australische Simon Whitlock stond weer eens meer dan degelijk te gooien tegen Steve West. Onder anderen met dank aan deze finish mag Whitlock door naar de halve finales.

Tekst loopt door onder de video.

Joe Cullen - Rob Ross: 10-8
De grootste verrassing van de middag was de uitschakeling van Rob Cross. Hoewel Joe Cullen al een tijdje goed staat te darten en laat zien dat hij een hoog niveau kan halen, mag er van een wereldkampioen eigenlijk wel worden verwacht dat hij ook op het EK wel door de kwartfinale heen komt.  Zeker aangezien hij nog met 1-6 in legs voor heeft gestaan.

Tekst loopt door onder de video.

Darren Webster - Max Hopp: 5-10
Voor zijn thuispubliek in Dortmund heeft Max Hopp weer laten zien waar hij toe in staat is. De jonge Duitser gooit het hele EK al sterk en heeft nu ook Darren Webster aan de kant gezet in zijn weg naar de halve finale.
James Wade - Gerwyn Price: 10-9
Het werd een echte thriller tussen Wade en Price waar het uiteindelijk uitliep tot 1 allesbeslissende leg. Price miste 3 matchdarts en had zijn zenuwen dus niet helemaal onder controle. 'The Machine' Wade liet daarna even zien hoe het moest en gooide de wedstrijd keurig uit. Wade gaat door naar de halve finale.


RTL 7 Darts: European Championship
Zaterdag om 20.00 uur bij RTL 7 en via RTL7Darts.nl