Cross pakt Suljovic in en verzekert zich van deelname aan play-offs

9 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

Rob Cross was donderdagavond veel te sterk voor Mensur Suljovic in de Premier League of Darts. De Engelsman - tevens koploper - kwalificeerde zich voor de play-offs dankzij een 8-4 zege op zijn Oostenrijkse opponent.


Cross had er zin in. 3 goede pijlen en dan een slokje water: dat bleek het recept om te scoren. De kale Engelsman brak Suljovic meteen, pakte zijn eigen leg en noteerde wederom een break. Maar ook Cross is niet onsterfelijk, dus het was onvermijdelijk dat Suljovic ook een punt noteerde: 3-1.Het deerde Cross niet, die stoïcijns doorging. Meteen legde hij ook een break op tafel en kreeg er direct weer eentje om de oren. Dus als je goed hebt opgelet: de enige die zijn eigen leg wist te houden, was Cross in leg 2. En ook nu, na een 126-finish, was er weer een break door Cross. Het leverde de Engelsman een 5-2 voorsprong op.Suljovic deed alles wat 'ie kon, maar kreeg het steeds lastiger. De Oostenrijker zag Cross zelfs de voorsprong verstevigen door - voor de verandering - weer zijn eigen leg te pakken. Maar ook Suljovic behield zijn eigen leg, waardoor het verschil 3 legs bleef.

Dit bleek niet meer te overbruggen voor Suljovic. Alleen een 124-finish bood nog een klein pleistertje op de wond, want Cross ging er met de zege vandoor: 8-4.