Fallon Sherrock na lange afwezigheid terug op hoogste dartspodium: ‘Heb er zin in!’

17 september 2021

AP

Fallon Sherrock gaat zich weer melden op een groot dartspodium. De Britse sensatie van het WK van 2020, waar zij als 1e vrouw ooit een wedstrijd won, gaat meedoen aan de Nordic Masters.


Het Deense toernooi wordt in Kopenhagen gehouden en vindt op vrijdag 17 en zaterdag 18 september plaats. "Ik heb er zin in", zei Sherrock in een vooruitblik. "Het is even geleden dat ik op het podium stond én het wordt fantastisch om weer voor publiek te spelen."

Back in business
Sherrock hoopt dat ze haar goede vorm van weleer meteen vindt. "Hopelijk kan ik mijn 1e partij winnen. Daarna bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd." In de 1e ronde van het World Series-event speelt Sherrock tegen thuisspeler Niels Heinsøe.

Door de coronapandemie verdween Sherrock een beetje van de radar. In 2020 verbaasde zij heel de dartswereld door op fraaie wijze Ted Evetts en Mensur Suljovic uit het toernooi te knikkeren. In de 3e ronde was Chris Dobey te sterk. Michael van Gerwen is overigens de enige Nederlander die deelneemt aan de Nordic Masters. Hij opent zijn toernooi tegen Litouwer Darius Labanauskas.