Darter Andy Fordham ontsnapte aan levensgevaarlijke operatie: ‘Kan zo weer gebeuren’

18 maart 2020

ANP

Andy Fordham is weer thuis na een langdurig ziekenhuisbezoek. In februari moest er 16 liter vocht worden weggepomd en werd hij opgenomen. Maar het scheelde niet veel of hij had een levensgevaarlijke operatie moeten ondergaan. Dat zegt zijn vrouw tegen The Sun.


De cultheld van het darts, zoals de BDO-wereldkampioen bij de fans bekend staat, bleek een opstopping in zijn dunne- en dikke darm te hebben. Deze keer kon het met medicijnen afgehandeld worden, maar als het bij een volgende keer niet meer kan, moet hij geopereerd worden.

'Dan overleeft hij het niet'
"Als ze hem openhalen om te kijken wat er mis is, dan loopt hij gevaar. Door zijn leverproblemen zouden er dan complicaties optreden en zou hij het niet overleven. Zo'n blokkade kan elk moment weer terugkeren", zegt zijn vrouw Jenny.

Stomdronken darten
Fordham stond in zijn gloriedagen bij de BDO vaak stomdronken op het podium. Mede doordat hij voor elke wedstrijd 24 flesjes bier dronk, werd hij enorm zwaar. Het werd zelfs zo erg dat hij in 2007 vlak voor een wedstrijd tegen Simon Whitlock moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.