Darter Gerwyn Price krijgt flinke boete en voorwaardelijke schorsing

23 januari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price moet 21.500 pond boete dokken voor zijn 'agressieve gedrag' op de Grand Slam of Darts. De darter was zijn tegenstander Gary Anderson aan het zieken in de finale door nogal uitgebreid te juichen. Anderson stoorde zich daar mateloos aan en liet zich er door afleiden. De Darts Regulation Authority heeft nu bepaald dat dit gedrag niet binnen de regels van het darten past.


De DRA vond het niet kunnen en heeft Price deze woensdag een boete gegeven en een voorwaardelijke schorsing van 3 maanden. Dus als Price dit nog een keer doet, mag hij 3 maanden niet meedoen aan toernooien. De boete is overigens niet alleen voor zijn 'agressieve gedrag' in de finale tegen Anderson (12.000 pond), maar ook in de eerdere kwartfinale tegen Simon Whitlock (8.000 pond) zijn posts op sociale media (1.500 pond).

Price won wel
Tegen het einde van de wedstrijd was Anderson er helemaal klaar mee. Hij duwde Price na een nieuwe juichactie weg, en dat vond Price weer niet chill. Het trucje van Price door Anderson af te leiden werkte overigens wel: hij won de Grand Slam of Darts door Anderson met 16-13 te verslaan. Anderson kreeg daar overigens geen straf voor. Alleen een waarschuwing.