Darter Gerwyn Price vecht torenhoge boete eindelijk aan: ‘Ik was geschokt en pissig’

17 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

Darter Gerwyn Price heeft er even over nagedacht en toch besloten dat hij zijn boete van ruim 25.000 euro aan gaat vechten. De Welshman kreeg die boete - plus een voorwaardelijke schorsing van 3 maanden - naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de finale van de Grand Slam of Darts tegen Gary Anderson.


Price won die finale van Anderson, maar er werd niet gepraat over zijn zege. Het ging om zijn gedrag. Hij juichte hard, misschien overdreven, en wreef lekkere scores in bij Anderson. De Schot kon dat niet hebben en duwde Price zelfs op een gegeven moment. Maar Price kreeg als enige van de 2 darters een boete.

Geschokt en pissig
"Ik was geschokt en pissig dat alleen ik een straf kreeg en Anderson niks", zegt hij tegen Live Darts. "Niet 1 speler, maar iedereen zei dat het oneerlijk was. Ik heb het nu aangevochten en ga door totdat ik helemaal geen straf meer heb staan."

Publiek jouwt hem uit
Price is sinds die finale een persona non grata bij het dartspubliek. Bij bijna elke wedstrijd wordt hij uitgejouwd vanwege zijn overdreven manier van juichen. Donderdag speelt hij in 'zijn' Cardiff in de Premier League of Darts tegen Michael Smith.