Darter Luke Humphries spreekt zich uit over angsten: ‘Soms wil ik er het liefst mee kappen’

17 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

Darter Luke Humphries heeft openlijk verteld over zijn problemen met angsten en paniekaanvallen. De 24-jarige Engelsman twijfelt zelfs of hij zijn loopbaan als darter voort wil zetten.


In een interview met de PDC was Humphries, die net terug is van een vakantie waarin hij zijn hoofd leeg wilde maken, heel eerlijk over zijn leed en de last die hij ondervindt door deze angststoornissen.

"Het begon allemaal toen ik mijn tv-debuut maakte op het WK van 2017. Ik had opeens kloppingen in mijn borst en sindsdien zit het in mijn hoofd. Ik heb constant last van spanningen en een ongemakkelijk gevoel in mijn borst. Mijn hersenen zitten dan vol met negatieve gedachtes over wat er allemaal met me aan de hand is."

Neerwaarts
Humphries zocht hulp ervoor maar verklaarde dat het steeds erger werd. "Niet alleen tijdens het darten, maar ook in mijn leven eromheen. Met darten zelf heb ik er eigenlijk nooit last van gehad. Eerst voelde ik me juist altijd beter zodra ik begon met gooien, maar sinds kort heb ik het ook als ik aan de oche sta."

Het talent geeft toe dat hij door deze angsten en spanningen genoeg wedstrijden verloor door deze weg te geven. "Ook als ik dik voor stond. Ik kan me dan niet meer concentreren en wil het liefst stoppen met gooien en gewoon weglopen. Ik weet dat doorgaan het beste is, dus dat doe ik dan maar op zo'n moment."

Eerlijkheid
Humphries is een strijder, maar moest het toch kwijt. "Soms gooi ik door en haal ik goede gemiddeldes, maar vaak wordt het me veel te veel. Nu ben ik nog jong, daarom vind ik het fijn om erover te praten want mijn loopbaan is pas net begonnen."

Een pauze nemen zit er wat hem betreft dan ook niet in. "Ik wil mijn toekomst niet verpesten door er te lang 'uit' te moeten zijn omdat ik hier hulp voor nodig heb. Darten doe ik met heel veel liefde en wil daar niet mee stoppen doordat ik hier zoveel last van heb."