Darter Michael Smith met spoed geopereerd

26 februari 2019

Michael Cooper/PDC

Darter Michael Smith is maandag met spoed geopereerd aan een abces in zijn lies. Bully Boy liep al 6 weken met een bult rond, maar liet er maar niet naar kijken. Maandag groeide het abces in een paar uur van 5 centimeter naar 13 centimeter. Toen gingen de alarmbellen rinkelen, vertelt Smith aan Live Darts.


"Ik was een kerel en liet er niet naar kijken. Ik ging ervan uit dat het vanzelf over zou gaan. Maar het had heel gevaarlijk kunnen worden als ik bloedvergiftiging had opgelopen. Ik had er eerder naar moeten laten kijken", is Smith eerlijk.

Pus in het bloed
Afgelopen zondag besefte Smith dat het ernstiger was dan dat hij had gedacht. "Ik werd wakker en het was ineens een flinke bult en ik kon niet meer lopen." Toch gooide hij die dag 'gewoon' een Players Championship, waarin hij al vroeg verloor. "Er was ineens een rode streep die doorliep tot onder aan mijn been. Daar liep de pus uit het abces m'n bloedbaan in."

Been onder het bloed
Maandag besloot hij eindelijk naar de dokter te gaan en werd hij meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar werd hij met spoed geopereerd, omdat de bult heel snel begon te groeien. "In de wachtkamer sprong-ie open en zat mijn been onder het bloed, toen is er meteen werk van gemaakt."

Premier League en UK Open
Donderdag gooit Smith 'gewoon' in de Premier League of Darts in Exeter. Hij doet vanaf vrijdag ook mee aan de UK Open, hoewel zijn been ingezwachteld is en het verband elke dag moet worden ververst.