Darter Van Duijvenbode: ‘Ik hoop mee te mogen doen aan Darts At Home’

14 april 2020

PDC Europe

Dirk van Duijvenbode houdt zich voorlopig prima staande in de coronacrisis. De darter werkt nog 'gewoon' zijn 32 uur bij een auberginekwekerij. Desondanks ziet ook hij zijn inkomsten teruglopen. Hij hoopt nog wel een beetje met darten bezig te blijven, zegt hij tegen Sportnieuws.nl.


"Ik werk gewoon mijn uren thuis. Ik werk samen met 1 collega en samen zorgen we ervoor dat de hele week gevuld is. Over inkomsten hoef ik me dus geen zorgen te maken. Al zijn alle inkomsten van het darten nu wel verdwenen. Maar dat zijn normaal gesproken ook extraatjes. Sponsoren vergoeden vooral de gemaakte kosten van het reizen en het verblijf. Maar aangezien ik daar geen gebruik van maak, zal dat ook stoppen. Dat is geen probleem, dat was allemaal extra. Ik kan prima rondkomen van mijn werk."

Thuis trainen
Thuis gooit en traint de darter nog regelmatig. "Maar wel minder dan normaal. Ik moet wel een doel hebben om te gooien. En zoals het ernaar uitziet kan het nog wel een tijdje duren voor we weer echt gaan gooien." Van Duijvenbode geeft ook tips voor iedereen die thuis een dartbord heeft hangen of die aan wil schaffen. "Darten is 1 van de weinige sporten die thuis gewoon door kan gaan."

Darts At Home
Ook Van Duijvenbode zag de afgelopen weken 2 online darttoernooien voorbijkomen tussen profdarters: Darts At Home. Ook hij zou daar graag aan mee willen doen. "Ze hebben alle darters benaderd met de vraag of ze mee wilden doen. Je moet aan een paar eisen voldoen: je moet Engels kunnen voor eventueel interviews, je moet goed internet hebben en je moet het dartbord goed in beeld kunnen brengen. Ik zou het leuk vinden om ook mee te gooien. In april zal dat nog niet gebeuren, maar hopelijk in mei wel."