Deze darters gaan ook niet zo lekker met elkaar

14 december 2019

BSR Agency

Het was eigenlijk hét verhaal van de eerste dag van het WK darts. Michael van Gerwen die Jelle Klaasen versloeg in de 2e ronde en na afloop van de partij helemaal los ging over zijn tegenstander. Hier lees je waarom Van Gerwen zo boos is op Klaasen. Welke darters kunnen elkaar ook niet luchten of zien?


We hebben 4 koppels gevonden die waarschijnlijk ook niet zo snel bij elkaar op de koffie zullen komen. Al zijn sommige ruzies uit het verleden door sommige darters wel weer bijgelegd. Zijn toch ook net volwassen mensen, af en toe. Check hieronder het lijstje en je snapt wat beter wat we bedoelen.

Vincent van der Voort vs Co Stompé
Dat de Nederlandse darters het niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden, bleek al in december 2017. Vincent van der Voort noemde collega Co Stompé toen een lul. Stompé had gezegd dat Van der Voort zijn rugklachten als excuus gebruikte voor zijn mindere resultaten destijds. Dat viel niet helemaal lekker bij 'Fast Vinny.'

Raymond van Barneveld vs Phil Taylor
Jarenlang waren Van Barneveld en Taylor de 2 grootmeesters van het darten. Deze rivaliteit zorgde niet altijd voor even vriendelijke taferelen. Vooral in 2012 sloeg de vlam bijna in de pan. Taylor versloeg Barney in de halve finale van het WK, maar vond na afloop dat de handdruk van de Hagenees wel erg fel was.

Het leverde een ouderwetse ruzie op. Die is overigens al lang en breed opgelost. Sterker nog, de Engelse dartslegende hielp zijn voormalig collega dit jaar zelfs bij zijn voorbereiding op het huidige WK darts.
Daryl Gurney vs Gerwyn Price
Gerwyn Price zou hoge ogen gooien in een competitie voor 'meest gehate darter van dit moment'. De voormalige rugby-speler haalt vaak het bloed onder de nagels van zijn tegenstanders vandaan. Zo ook dit jaar tijdens de Premier League of Darts. De 2 kregen het ouderwets aan de stok met elkaar. Gezellig hoor!
Adrian Lewis vs Peter Manley
In de kwartfinale van het WK 2006 ging het tussen Lewis en Manley even niet zo lekker. Laatstgenoemde stond in zijn tijd al een beetje bekend als iemand die zijn tegenstanders graag op de proef stelde door lekker langzaam zijn beurten te gooien. Dat frustreerde een toen nog jonge Adrian Lewis zo erg, dat hij van het podium stapte.
Jermaine Wattimena vs Roland Scholten
Roland Scholten is de laatste tijd meer analist dan actief darter en dat levert soms wat irritatie op bij de spelers die wel aan de oche staan. Dit jaar vond Scholten dat Wattimena tijdens de Grand Slam of Darts 'niet zo moest janken'. De Nederlander had net Peter Wright verslagen en die topprestatie leverde hem wat tranen op. Dat kon Scholten weer niet zo waarderen.

Na afloop liet Wattimena weten dat hij niet zo'n fan is van Scholten. "Ik heb Roland Scholten nooit wat aangedaan en hij vind altijd een punt om negatief over mij te praten. RTL 7 Darts laat Scholten alsjeblieft thuis."

Ken jij nog meer darters die elkaar niet kunnen luchten of zien? Laat het ons weten in de reacties!