Darters Gurney en Smith maken er een feestje van in Dublin, zege naar Noord-Ier

21 februari 2019

Michael Cooper/PDC

In een knotsgek duel in de Premier League of Darts hebben Michael Smith en Daryl Gurney een heerlijk potje neergelegd. Hoewel beide darters een zege verdienden in Dublin, ging de Noord-Ier er met de 7-5 zege vandoor.


Smith begon prima aan de wedstrijd en maakte in de 2e leg dankbaar gebruik van een slippertje van Gurney. Hij pakte de eerste break, de 2-0 voorsprong, maar zag Gurney op zijn beurt een leg daarna een break terugpakken. De Noord-Ier herpakte zich goed van die openingsfase en stond ineens 3-2 voor.

Schitterende 140
Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 6e leg. Smith en Gurney gooiden allebei 180 en 140, maar Superchin zette de beurt het slechtste weg (op 140). Smith deed het een stuk beter en stond na 9 pijlen op tops. Maar Gurney gooide heerlijk 140 uit en pakte daarmee de 4-2 voorsprong.

Gurney mist bizar veel
Wat er de leg daarna met Gurney aan de hand was, blijft voor iedereen een vraag. De Noord-Ier miste maar liefst 10 pijlen op een dubbel om er 5-2 van te maken en zag Smith (ook na een paar gemiste dubbels) de 4-3 maken. Toen Bully Boy ook nog eens een break pakte en daarmee gelijkmaakte, leek Gurney compleet gebroken.

Leek, want hij was daarna ook zo weer terug in de wedstrijd. Bij een 5-4 achterstand herstelde Gurney zich weer en pakte zelfs als eerste het punt (6-5). Aangezien die 11e leg ook nog een break was, mocht hij gooien voor de zege. Met een beetje bibbers pakte Gurney de belangrijke 2 punten: 7-5.