Dartskenners vrezen roemloos einde Barney: ‘Is het eigenlijk al’

14 maart 2019

Getty Images

Het afscheidsjaar van darter Raymond van Barneveld loopt nog verre van lekker. Als hij in de Premier League niet snel wedstrijden gaat winnen, dreigt over 2 weken een aftocht door de achterdeur van Ahoy. ,,Hij zit in een vicieuze cirkel en ik ben bang dat hij er niet meer uit komt.”


Check hierrr het volledige programma van de 6e avond Premier League en waar je het kunt zien!

Dartsverslaggever Arjan van der Giessen is duidelijk Er dreigt niet alleen een treurig einde van de carrière van Raymond van Barneveld, 'dat is het al', zegt hij tegen het AD.  "En nog sterker: ik was niet eens meer aan dit jaar begonnen. Maar goed: dat is uiteraard aan Raymond zelf. Laten we hopen dat ik het mis heb."

Hommeles in privésfeer  
Na 5 speelronden in de Premier League staat Van Barneveld onderaan met 2 punten. Donderdagavond treft hij in Nottingham Rob Cross, medekoploper. Nog los van alle hommeles in Barneys privésfeer zit de Hagenaar al enige tijd in sportief zwaar weer.

Van der Giessen: "Hij twijfelt over van alles, heeft een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Raymond is continu aan het experimenteren met pijlen, flights en barrels. Driftig op zoek naar bevestiging dat hij nog steeds goed is. Het juiste gevoel heeft hij dit jaar nog niet gevonden."

Commentator Jacques Nieuwlaat is ook maar somber gestemd over het laatste jaar van Van Barneveld. Wil je daar meer van lezen? Klik voor zijn mening op het linkje in het Algemeen Dagblad.