De ‘angstgegner’ van Van Gerwen: ‘Hij weet wel wie ik ben’

9 juli 2020

BSR Agency

Maik Kuivenhoven (31) won vlak voor de coronastop van Michael van Gerwen in de 1e ronde van het Players Championship. In hun 2e onderonsje, donderdag tijdens de PDC Summer Series, flikte Kuivenhoven dat kunstje opnieuw. "Ik baalde dat ik niet eerder won.”


‘Ik heb nog nooit van hem verloren’, appte Kuivenhoven in maart naar zijn vrienden toen hij aan Van Gerwen werd gekoppeld in Barnsley. Weinig darters die dat kunnen zeggen, voor de relatief onbekende Kuivenhoven geldt dat nog altijd, ook na de 2e partij. In Milton Keynes was de 31-jarige Kuivenhoven met 6-5 te sterk voor de beste ter wereld, 1 dag nadat Van Gerwen nog dagwinnaar werd.

Spanning
Op de beelden zie je de spanning van Kuivenhoven voor het gooien van de beslissende pijlen. De concentratie. En het ingetogen juichen op het moment dat hij Van Gerwen definitief verslaat. Hij wil wel juichen, schreeuwen misschien wel, maar de regels verbieden dat. Al maakt dat de overwinning niet minder zoet. "Ja, Michael weet inmiddels wel wie ik ben", reageert Kuivenhoven.

Gezellig
"Ik heb ook gewoon contact met hem als we staan in te gooien. Met alle Nederlanders, eigenlijk. Dat is wel gezellig. Het is ook wel de bedoeling dat Van Gerwen weet wie ik ben. Dat ik nu voor de 2e keer win, is heel gaaf. Hij is toch de nummer 1. Het is heel wat als je van zo’n speler kan winnen.”

Spannend
"Ik stond 5-2 voor, mis een paar matchdarts en dan laat ik hem tóch terug in de wedstrijd komen, maak ik het nog spannend. Dat is toch omdat hij Michael van Gerwen is en ik Maik Kuivenhoven ben. Ik baalde dat ik niet eerder won, maar ik ben extra blij dat ik de partij onder extra druk bij 5-5 toch nog over de streep trok en verdiend heb gewonnen.”