De mooiste momenten van het WK darts (video)

ProShots

Bart van der Wijst • 13:07, 04-01-2016 / Laatste Update: 08:28, 07-01-2024

Het geweldige WK darts zit er helaas alweer op. Gary Anderson kroonde zich tot de terechte winnaar en gooide een fantastische 9-darter. Het was weer ouderwets gezellig in Alexandra Palace én er werden heel veel hilarische, maar ook zeker mooie en warme momenten beleefd. Sportnieuws.nl zet ze op een rij.

Tijdens de voorrondes was het 'cultheld' Qiang Sun die de show stal én de harten veroverde van het publiek. Hij gooide een pijl buiten het bord, dit leidde tot groot gejuich bij het publiek.De Chinees, die voor het eerst deelnam aan het toernooi, won welgeteld één leg en vierde dat uitbundig met de fans.

(tekst loopt door onder de video)

Thrillers Van Barneveld

Raymond van Barneveld had er dit WK een handje van om spannende wedstrijden te spelen. Dat begon in de tweede ronde tegen Stephen Bunting, die partij won Barney met 4-3. Een ronde later trof hij zijn landgenoot, en huidige nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen. In een ware thriller versloeg Van Barneveld Mighty Mike met 4-3.

In de kwartfinale moest de Nederlander het opnemen tegen Michael Smith, die eerder de Nederlanders De Zwaan en Van de Pas uitschakelde. Lang leek het erop dat Smith weer een Nederlander uit ging schakelen, maar Van Barneveld rechtte net op tijd zijn rug. Barney kwam met 0-3 achter in sets, maar won uiteindelijk met 5-4. De halve finale was het eindstation voor hem, daarin was Lewis een maatje te groot: 6-3.

'Verrassing' Klaasen

De Nederlandse revelatie van het WK was Jelle Klaasen. Hij liet zien dat hij flink is gegroeid de afgelopen jaren. The Cobra behaalde de halve finale, maar daarin verloor hij van Anderson. Tijdens de weg naar de finale zorgde Klaasen voor een verrassing door 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor te verslaan in de derde ronde. Het was een prachtig toernooi voor de Nederlander, die vooral lof ontving vanwege zijn speelstijl.

9-darter Anderson

Vele pogingen mislukten tijdens het WK om een 9-darter te gooien. Onder meer Pallet, Suljevic én Norris strandden bij dubbel 12. Latere winnaar Gary Anderson flikte het wel. In zijn partij tegen Jelle Klaasen gooide The Flying Scotsman een 9-darter. De zaal werd gek en collega Klaasen kon niks anders doen dan applaudiseren. Een deel van het geld dat Anderson verdiende door zijn prestatie ging naar een goed doel.

'Dancing' Dimitri Van den Bergh

Voorafgaand aan elke wedstrijd schitteren de prachtige PDC Dartsdancers op het podium, maar tijdens een wedstrijd van de Belg Van den Bergh is dat anders. Hij laat namelijk zien op het podium over verfijnde danspasjes te beschikken. The Money Maker verloor dan wel van Benito van de Pas (4-2), maar kan ondanks dat terugkijken op een swingend toernooi.

What a truly magnificent World Championship we have had. Thanks to all the staff, players and of course fans that made it so special!