De Nieuwe Danny Noppert blaakt van zelfvertrouwen: ‘Ben best wel onder de indruk van mezelf’

8 oktober 2021

WHOA! Wat is Danny Noppert allemaal aan het doen bij de World Grand Prix in Leicester? De Friese darter heeft niet alleen qua kapsel een gedaantewisseling gehad. Ook zijn gedrag en mentale weerbaarheid lijken een opkikker te hebben gekregen. Donderdag bereikte The Freeze de halve finale door met 3-1 in sets te winnen van Ian White. De 1e matchdart was meteen raak.


"Ik ben best wel onder de indruk van mezelf", zei de nummer 22 van de PDC Order of Merit tegen RTL Z. "Ik stond op het podium gewoon van mezelf te genieten." Vrijdag staat hij bij de laatste 4 tegenover Jonny Clayton, de winnaar van de Premier League Darts.

Tegen White had Noppert eindelijk een match zonder drama's. In de pot tegen Michael van Gerwen vond Noppert dat Mighty Mike te veel herrie maakte bij het lopen over de oche, en tegen Vincent van der Voort vond laatste dat de pijlen van Noppert een rare boog maakten. "Het leek wel alsof zijn pijlen salto's maakten en alsnog erin vlogen. Ik ga al een tijdje mee, maar dit is ongelooflijk"m, aldus de Dutch Destroyer.