Definitief: Van Barneveld zakt als een baksteen op wereldranglijst

10 januari 2019

Lawrence Lustig/PDC

De (pijnlijke) dag die je wist dat zou komen is helaas voor Raymond van Barneveld hier. De PDC heeft de spiksplinternieuwe wereldranglijst (Order of Merit) naar buiten gebracht en die heeft geen goed nieuws voor Barney. Michael van Gerwen blijft uiteraard de onbetwiste nummer 1.


Van Barneveld verloor op het WK afgelopen maand even verrassend als pijnlijk in de 2e ronde van Darius Labanauskas. En het was al geen jaar om over naar huis te schrijven voor de Hagenees. Door zijn prestaties vindt Van Barneveld zich nu, als verwacht, terug op plek 28. Dit is 11 plaatsen lager dan op de vorige OoM.

Premier League
Zijn seizoen was dan wel kommer en kwel, toch krijgt Van Barneveld van de PDC de kans om zijn laatste jaar wat kleur te geven. Hij kreeg een wildcard voor de Premier League. En dat was toch wel een cadeautje.

Van Gerwen nummer 1, Smith stijgt
Mighty Mike heeft zijn koppositie daarentegen nog maar weer eens wat steviger gegrepen. Verliezend finalist Michael Smith vindt zichzelf nu terug op plek 6 (eerst plek 10). Nathan Aspinall, halve finalist op het WK, stijgt helemaal als een malle. Hij schoot 39 plekken omhoog en is nu de nummer 34 OF THE WOOOORLD.

Benieuwd naar de volledige verse Order of Merit? Klik dan even hierrr.