Deze 8 darters hebben zich geplaatst voor de Grand Slam of Darts, nog 1 plekje over

10 november 2020

Lawrence Lustig/PDC

Er zijn weer 8 namen toegevoegd aan het 32-tellende veld voor de Grand Slam of Darts, dat 16 november begint. Maandag was er een kwalificatietoernooi voorafgaand aan de Winter Series en daar kwamen 8 darters uit die mee mogen doen aan het unieke toernooi.


Simon Whitlock, Dave Chisnall, Krzysztof Ratajski, Ricky Evans, Justin Pipe, Adam Hunt, Gabriel Clemens en Ryan Joyce mogen zich melden voor de Grand Slam. Er komt nog 1 darter bij en dat is de best geplaatste darter na de Winter Series. Dat is een 5-daags darttoernooi met elke dag een winnaar. Maar diegene die over al die dagen gemiddeld het best presteert, mag ook meedoen.

Reservelijst en Nederlanders
Alle dagwinnaars plus Ian White en Ryan Searle staan op de reservelijst. Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode zijn voorlopig de enige Nederlanders die zich geplaatst hebben.

BDO-darters en groepen
Op de Grand Slam of Darts worden de 32 darters verdeeld over 8 groepen van 4. De nummers 1 en 2 van elke groep gaan door naar de knock-out-fase. Er zijn ook 2 darters van de inmiddels opgeheven dartsbond BDO bij: wereldkampioen Wayne Warren en Mikuru Suzuki.

De deelnemers die tot nu toe bevestigd zijn:
Gerwyn Price
Peter Wright
Glen Durrant
Dimitri van den Bergh
Luke Humphries
Michael van Gerwen
Jonny Clayton
Nathan Aspinall
James Wade
Damon Heta
Lisa Ashton
Gary Anderson
Dirk van Duijvenbode
Adam Gawlas
Michael Smith
Rob Cross
Joe Cullen
Devon Petersen
Jose de Sousa
Wayne Warren
Mikuru Suzuki
Dave Chisnall
Simon Whitlock
Krzysztof Ratajski
Adam Hunt
Ricky Evans
Ryan Joyce
Justin Pipe
Gabriel Clemens

De loting is zaterdag na de laatste dag van de Winter Series.