Dirk van Duijvenbode vliegt eruit tegen Gerwyn Price bij Belgian Darts Championship

1 maart 2020

Getty

Jammer! Dirk van Duijvenbode is gestrand in de halve finale van het Belgian Darts Championship. Gerwyn Price versloeg hem met 7-4.


Titan en The Iceman moesten eerst warmdraaien en deden dat met 2 matige legs, die Van Duijvenbode wel naar zich toe trok. Na die 2 17-darters sloeg de vlam in de pan. De man uit Katwijk aan Zee kwam op 3-0 via een 15-darter en Price sloeg terug met een 12-darter. Het stond dus 3-1 voor de Nederlander.

Nummer 3
De Welshe darter is de nummer 3 van de PDC Order of Merit, Van Duijvenbode is de nummer 94. Toch was dat verschil niet merkbaar op dit vloertoernooi in Hasselt. Price kwam terug op 3-3, maar telkens stond-ie stevig onder druk van DVD.

Puddingbeurten
Daarna waren er helaas te veel puddingbeurten aan de kant van de Nederlander. Scores van 44 en 26 zijn natuurlijk fataal tegen een klassedarter als Price. Ondertussen raakte Iceman wel alles en liep hij uit naar 6-3.

Finish
Van Duijvenbode mocht nog zijn eigen legje pakken, maar in de slotleg vlogen er weer zwakke scores uit zijn vingers (64, 40). Price maakte het koeltjes af met een finish van 83.

Finale
In de finale stuit Price op Michael Smith. In de halve finale rekende Bully Boy af met wereldkampioen Peter Wright: 7-5.

Poen
Titan strijkt met zijn halvefinaleplek 6.500 pond op. Dat is meer dan het bedrag dat hij de afgelopen 2 jaar bij elkaar smeet! Da's namelijk £5,500.