Dirk van Duijvenbode stort volledig in en kan spullen pakken op World Grand Prix

2 oktober 2023

Dirk van Duijvenbode heeft de 1e ronde van de World Grand Prix niet overleefd. Aubergenius begon fantastisch aan de partij tegen Brendan Dolan, maar stortte daarna volledig in elkaar en moest toezien hoe Dolan er met de overwinning vandoor ging: 1-2.


Dolan schakelde op de World Matchplay in de 1e ronde al Michael van Gerwen uit en deze keer gooide hij dus ook Van Duijvenbode eraf. De Nederlander brak in 2020 door met een finaleplaats op dit toernooi, maar dat zit er deze keer niet in. Daar leek het na de 1e set totaal niet op.

Geweldige start Van Duijvenbode
Op de World Grand Prix moet je een leg niet alleen beginnen, maar ook eindigen op een dubbel. Dat had Dolan niet helemaal begrepen, want in de 1e leg wist hij pas met zijn 8e pijl een dubbel te raken. Dat was een voorproefje voor de rest van de set, want Van Duijvenbode liet niets heel van de Noord-Ier. Hij gooide een gemiddelde van boven de 100 en pakte de set met 3-0.

Van Duijvenbode stort in
Toen de spelers terugkwamen na de 1e set leek het wel alsof Van Duijvenbode iemand anders het podium op had gestuurd. Er lukte heel weinig meer. Dolan begon beter te spelen en maakte er 1-1 in sets van. Aubergenius miste in de laatste set te veel pijlen op de dubbel om de leg te beginnen en Dolan profiteerde optimaal door de set met 3-0 te winnen.

Nog 3 Nederlanders over
Door de nederlaag van Van Duijvenbode zijn er nog 3 Nederlanders over: Michael van Gerwen, Danny Noppert en Raymond van Barneveld. Noppert en Van Barneveld spelen later op de maandag, terwijl titelverdediger Van Gerwen dinsdag zijn 1e ronde speelt.