Dirk van Duijvenbode verslaat Clayton met 11-8 en gaat naar de finale van World Series of Darts

18 september 2022

ProShots
jonny-clayton-dirk-van-duijvenbode-world-series-of-darts

Dirk van Duijvenbode heeft de finale bereikt bij de World Series of Darts. Hij moest het opnemen tegen Jonny Clayton. Het tempo lag erg hoog en de mannen hielden het lang spannend. Van Duijvenbode kon niet echt weglopen, en gaf Clayton kansjes om bij te blijven. Wel was het de Nederlander die het grootste gedeelte van de wedstrijd voor stond.


Voor de 1e onderbreking was 3-2 voor Van Duijvenbode. De 1e leg brak hij Clayton gelijk. Hij gooide hoge scores en had een gemiddelde van boven de 100. Bij de 2e onderbreking stond het 6-4, wederom voor Auberginius.

Doorstomen
Van Duijvenbode ging erna lekker verder met waar hij mee bezig was. Hij begon het 3e deel met wederom een break, waarmee hij 7-4 voor kwam. Clayton begon in te kakken, althans zo leek het. Want hij kwam er ineens bovenop en kroop terug tot 7-6, hij had dus ook een break te pakken.

Aubergenius stort in
Het ging mis bij Van Duijvenbode na de 7-4! Hij gaf 3 legs achter elkaar weg. Hij kwam wel op finishes maar gooide alles mis. Daarmee kwam Clayton weer terug in de wedstrijd, gelukkig kon Van Duijvenbode weer net op tijd wakker worden. Hij won gelijk weer 2 legs, dus kwam hij weer op voorsprong.

Apotheose
De heren bleven nek aan nek gaan tot het einde. Met nog maximaal 3 legs te gaan stond Aubergenius met 9-8 voor. Hij hield zijn eigen leg en kon de wedstrijd winnen door Clayton weer te breken. Hij kreeg die kans met 118, maar miste zijn tops. Clayton gaf hem nog eens kans, die gooide hij wel raak. 11-8 is de einduitslag.