Dit is het programma van de play-offs Premier League Darts 2023

19 mei 2023

Getty Images
programma-play-offs-premier-league-darts

Jonny Clayton plaatste zich donderdag als laatste voor de play-offs van de Premier League Darts. Daar mocht hij landgenoot Gerwyn Price voor bedanken, want Price deelde Nathan Aspinall, de concurrent van Clayton, de genadeklap uit. Lees hier het programma van de play-offs van de Premier League Darts 2023.


Het was nog wel flink bibberen voor Clayton nadat hij met 6-1 van Aspinall verloor in de kwartfinale in Aberdeen, want als Aspinall van Price had gewonnen was de Engelsman doorgegaan naar de play-offs. Dat gebeurde niet en daardoor is Clayton voor het 3e jaar op rij erbij in de play-offs. In 2021 won Clayton zelfs de titel.

Price sloot de competitie door zijn finaleplaats in Aberdeen af als 1e en gaat daardoor opmerkelijk genoeg bij zijn 5e deelname pas voor de 1e keer meedoen aan de play-offs. Wereldkampioen Michael Smith en titelverdediger Michael van Gerwen waren ook al zeker van hun plaats in de halve finales. Het is nog wel de vraag of Van Gerwen op tijd hersteld is van zijn schouderblessure.

Programma play-offs Premier League Darts 2023


De play-offs van de Premier League worden op donderdag 25 mei gespeeld. Dan worden vanaf 20.00 uur zowel de halve finales als de finale gespeeld. Alle wedstrijden zijn live te zien bij Viaplay.

Halve finales (best of 19 legs)
Gerwyn Price - Jonny Clayton
Michael Smith - Michael van Gerwen

Finale (best of 21 legs)
Price/Clayton - Smith/Van Gerwen