Dit zijn de 10 rijkste darters (qua prijzengeld) aller tijden met een opvallende nummer 1

2 januari 2022

Getty Images
darts

Het WK darts levert ontzettend veel prijzengeld op. De winnaar krijgt bijna 600.000 euro. Dat tikt lekker aan op de Order of Merit, de wereldranglijst op basis van het verdiende prijzengeld van de laatste tijd.


In de historie van het darts hebben sommigen miljoenen aan prijzengeld verzameld. Niet alleen op het WK valt veel te verdienen natuurlijk. We hebben een top 10 gemaakt van de darters die het rijkste zijn geworden van al het prijzengeld.

Top 10 rijkste darters aller tijden qua prijzengeld


1. Michael van Gerwen 10,2 miljoen euro
2. Phil Taylor 9,1
3. Gary Anderson 5,2
4. Peter Wright 4,3
5. James Wade 4,3
6. Raymond van Barneveld 4,2
7. Adrian Lewis 3,8
8. Gerwyn Price 2,7
9. Simon Whitlock 2,7
10. Dave Chisnall 2,4

Van Gerwen de rijkste darter aller tijden, Price en Whitlock evenveel


Wat dus opvalt is dat Michael van Gerwen veruit het meeste prijzengeld heeft verzameld. En dat terwijl hij pas 32 jaar oud is. Natuurlijk kende hij een rotjaar waarin hij van zijn prijzengeld net water en brood kon betalen. Daarvoor heeft 'Mighty Mike' zoveel gewonnen dat hij zich met recht de rijkste darter aller tijden mag noemen.

Natuurlijk is het prijzengeld de laatste jaren ook wel flink meer geworden. Als een wereldtitel 20 jaar terug net zoveel opleverde als nu dan had Phil Taylor eenzaam aan de top gestaan. Wat wel opvalt is dat Gerwyn Price vrij laag staat. De wereldkampioen en nummer 1 van de wereld heeft net zoveel geld verzameld als good old Simon Whitlock. Dat komt omdat Price pas de laatste jaren veel loopt te winnen. Vandaar dat hij op dit moment ook bovenaan de Order of Merit staat.