Dubbele 9-darter en een winnende Barney: de mooiste Finals Nights (video’s)

18 mei 2017

Pro Shots

Het is donderdag weer zover: de finaledag van de Premier league of Darts. En dit dartsfestijn in de O2 Arena in Londen staat zoals elk jaar weer bol van spectaculaire wedstrijden.


Michael van Gerwen is de titelverdediger neemt het in de halve finale op tegen de gevaarlijke Gary Anderson en Phil Taylor speelt op zijn laatste Premier League-avond tegen Finals Night-debutant Peter Wright. Als voorbereiding op donderdag blikt Sportnieuws.nl nog even terug naar een paar mooie momenten in de afgelopen Finals Nights.

1. Whitlock gooit 9-darter in halve finale 2012
Het was de laatste keer dat Simon Whitlock de play-offs haalde: de Premier League van 2012. In de halve finale speelde hij tegen nog zo'n fenomeen van 5 jaar geleden Andy Hamilton. De Australiër gooide in een geweldige wedstrijd voor het eerst in zijn imposante carrière de perfecte leg. En dat in een halve finale van de Premier League. In de finale verloor hij wel van Phil Taylor.
2. Michael van Gerwen wint 1e Premier League
We nemen je even mee terug naar 2013. Michael van Gerwen mag voor het eerst meedoen aan de Premier League. En hij deed het gelijk goed. In de groepsfase eindigde hij bovenaan en won de halve finale gemakkelijk van James Wade. Nu moest hij alleen nog even afrekenen met Phil Taylor. En dat deed de Nederlander. In een flitsende finale finishte Mighty Mike met een geweldige 132. Kijk en geniet van de beelden.
3. Phil Taylor gooit 2 nine-darters in 1 wedstrijd
Het is heel bijzonder als een speler in 1 wedstrijd een 9-darter gooit. Vooral in een finale. Maar Phil Taylor deed er in de eindstrijd in 2010 nog even een schepje bovenop. Hij werd de 1e speler die in 1 wedstrijd 2 perfecte legs gooide. Het was een groot machtsvertoon van de beste darter die ooit leefde. Kan hij zijn laatste Premier League in stijl afsluiten? Het zou de kroon op zijn werk zijn.
4. Barney wint tegen alle verwachtingen in de Premier League
Raymond van Barneveld deed sinds 2007 mee aan de Premier League, maar kon hem nooit winnen. In 2014 stond hij voor het eerst in de finale. Hij moest tegen een prima in vorm stekende Michael van Gerwen. Iedereen in de dartwereld dacht dat de Brabander wel weer 'even' ging winnen. Maar Van Barneveld steeg boven zichzelf uit en won tegen alle verwachtingen in de Premier League. Een van de grootste moment in de imposante carrière van de Hagenaar.

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht