Van Duijvenbode maakt megajump op PDC-ranking na lekker weekendje

2 maart 2020

PDC Europe

Het prachtige weekend van Dirk van Duijvenbode krijgt nog een mooi vervolg! De 27-jarige darter gooide tijdens het 1e Euro Tour-toernooi van het jaar even 6.500 pond bij elkaar en maakte daardoor een megajump op de PDC Order of Merit. Van Duijvenbode is nu terug te vinden op de 79e plaats.


Van Duijvenbode kwam in Hasselt tot de halve finale, waarna hij eruit werd geknikkerd door Gerwyn Price. Van Duijvenbode kwam nog op voorsprong, maar daarna was de pijp leeg.

Lekker bezig
Van Duijvenbode pakte met succes Tourkaar bij de Q School in januari en stelde daarbij het doel om aan het einde van het jaar op 20.000 pond te staan. De teller staat nu al op £12.000, dus hij is tevreden. "Ik zit nu al ver over de helft. Ik zit al bijna op het totaalbedrag wat ik in heel 2019 bij elkaar gooide. En dat al na 1 maand", sprak hij tegenover Sportnieuws.

Aspinall knalt Anderson voorbij
Nathan Aspinall was ook van de partij in België en sneuvelde uiteindelijk tegen Van Duijvenbode. Toch pakte The Asp genoeg prijzengeld om Daryl Gurney en Gary Anderson voorbij te stoten op de wereldranglijst. Hij staat nu op een 6e plek - zijn hoogste notering ooit!