Dutch Darts Masters: winst voor Van der Voort en Barney

25 mei 2019

Steve Welsh/PDC

Vrijdag begonnen in Zwolle de Dutch Darts Masters, het 7e toernooi van de Euro Tour. Voor Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld werd het een leuke avond: zij stapten met de overwinning van het podium.


Van der Voort deed dat tegen Andy Boulton. Na een snelle break gaf Fast Vinnie het niet meer uit handen. De Nederlander deed wat 'ie moest doen, gooide zijn dubbels goed en won uiteindelijk met 6-2.

Barney
Voor Van Barneveld was de avond ook een lekkere opsteker in dit verdere zo magere seizoen. Bovendien betekent dit toernooi zijn laatste PDC-kunstje op Nederlandse bodem, dus het zou mooi zijn als hij nog wat rondes weet te overleven. Tegen de Hongaar Pal Szekely kwam Barney eerst nog op achterstand, maar de 5-voudig wereldkampioen liet al snel zien over meer klasse te beschikken. Ondanks 6 gemiste matchdarts werd het een eenvoudige avond: 6-2.

Andere Nederlanders
Qualifier Erik Hol verloor met 6-0 van Dennis Nilsson, terwijl Jimmy Hendriks met 6-2 verloor van Ritchie Edhouse. Ook Alexander Merx wist niet te winnen van Glen Durrant (6-1) en voor Wesley Plaisier viel het doek tegen Brendan Dolan: 6-1.

Maar gelukkig was Danny van Trijp te sterk voor Keegan Brown (6-5) en stapte ook Danny Noppert met een overwinning van het podium (6-1 tegen Harry Ward).

MvG
Michael van Gerwen speelt zaterdag in de 2e ronde zijn 1e potje. Hij ontmoet dan William O'Connor.