Voor het eerst geen Engeland of Nederland met de beker: Schotland wint World Cup of Darts

9 juni 2019

Stefan Stassenberg/PDC Europe

Schotland heeft voor het eerst de World Cup of Darts gewonnen. Tegen Ierland deden Gary Anderson en Peter Wright waar ze 4 jaar geleden in de finale niet in slaagden. Het is de 1e keer dat een ander land dan Nederland of Engeland de World Cup of Darts wint.


Steve Lennon ging tegen nummer 3 van de wereld Anderson door waar hij tegen Nederland gebleven was. The Shamrock pakte de eerste 2 legs, maar zag Anderson daarna hetzelfde doen. Lennon brak de tweevoudig wereldkampioen daarna, om het in de eigen leg vanaf 110 af te maken: 4-2 en dus 1-0 in Iers voordeel. 

Gelijke stand
William O’Connor kon zijn team in de wedstrijd tegen Wright op matchpoint brengen, in de finale ging het immers om 3 gewonnen wedstrijden, maar slaagde daarin niet. Snakebite won de partij met 4-2 en trok de stand weer gelijk.

Koppels
De 3e wedstrijd, een rechtstreeks duel tussen de koppels, was met 4-0 een prooi voor de Schotten, waardoor Wright het tegen Lennon af kon maken. Dat deed hij op overtuigende wijze. De flamboyante Schot brak Lennon al in de 1e leg en gaf het daarna niet meer uit handen: 4-2 en de beslissing.

Anderson en Wright stonden 2 keer eerder in de finale, waaronder vorig jaar. Toen waren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in 4 partijen te sterk.