Eh… Van der Voort, Chisnall en Pryce vinden zichzelf alle drie de beste

7 oktober 2019

BSR

Darters zijn geen bescheiden lui, zo blijkt op de middag voor de 1e World Grand Prix van maandagavond. Zowel Vincent van der Voort, Gerwyn Price als Dave Chisnall zegt in een interview dat hij eigenlijk wel de beste is.


Eerst Van der Voort, die tegen Dartsnieuws ontzettend bescheiden was: "Ik zou nog iets constanter willen zijn, maar ik denk dat ik op dit moment goed genoeg speel om van iedereen te kunnen winnen." Even voor de zekerheid: de Nederlander is 43e op de Order of Merit, de wereldranglijst van de PDC.

Chizzy kan het!
Chisnall kan er ook wat van. Hij won nog nooit in zijn carrière iets bijzonders, maar durft tegen Sky Sports wel te zeggen: "Ik kan een major winnen. Als ik alles goed doe op een bepaalde avond, kan ik elk toernooi winnen." In de 1e ronde van de World Grand Prix moet hij tegen Gerwyn Price in de 1e ronde. "Hij is een geweldige speler maar dat ben ik zelf ook." Oké...

Price dan?
De voormalig rugbyer Price staat sowieso niet bekend als bescheiden. Hij heeft echter wel een groot toernooi op zijn naam staan, de Grand Slam of Darts van 2018. Toch is ook hij maar 7e op de ranglijst. "De enige persoon die ik vrees ben ikzelf", bluft Price tegen de Darts Show-podcast. "Ik heb vertrouwen dus bij elk toernooi denk ik dat ik ga winnen."