Eindelijk een beetje goed nieuws voor Van de Pas: al worstelend door naar finaledag

14 april 2018

Lawrence Lustig/PDC

Benito van de Pas mag eindelijk weer eens lachen. De Tilburgse darter worstelt al sinds het WK met zijn materiaal en vorm, maar won zaterdagavond wel weer eens een partijtje op de Euro Tour. In Saarbrucken op de German Darts Open won hij in een thriller met 6-5 van Paul Nicholson.


Goed was het nog steeds niet, want met een gemiddelde van 85.89 en een dubbelpercentage van 30 procent maak je normaal gesproken niemand bang. Maar voor Big Ben zal het als een flinke overwinning voelen. Hij kwam tegen Nicholson 4-0 achter en kreeg zelfs 7 matchdarts tegen. Maar The Assett miste al zijn pijlen om de wedstrijd te beslissen en gunde zo Van de Pas de zege: 6-5.

Van de Pas speelt zondag tegen de winnaar van de partij tussen Peter Wright en Max Hopp.

Huilen na WK
Van de Pas huilde bijna van frustratie na zijn verloren partij in de eerste ronde van het WK in december. Door zijn pijlen, die meer dan eens uit het bord vielen of kaatsten, verloor hij van Steve West. Hij duwde de pijlen in de handen van RTL-presentator Arjan van der Giessen en wilde ze nooit meer zien. Hij begon in januari helemaal opnieuw. Met nieuw materiaal en een bijbehorende nieuwe worp worstelde hij de afgelopen maanden met zijn zelfvertrouwen. Hopelijk brengt deze zege hem weer wat positiviteit!