Engelse roddelkrant zegt video te hebben van ‘vreemdgaande’ Van Barneveld

12 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

De Engelse roddelkrant The Sun heeft maandagavond groot uitgepakt met een claim dat ze Raymond van Barneveld vreemd hebben zien gaan. Van Barneveld zou volgens hen kussend gespot zijn met een veel jongere vrouw in een hotel in het Engelse Exeter.


Later op dinsdag werd bekend dat Raymond van Barneveld gaat scheiden van zijn vrouw Silvia. Dat maakt de kans dat de beelden 'echt' zijn wel wat aannemelijker. De onbekende vrouw zou zomaar de nieuwe vlam van Barney kunnen zijn.

De beelden zouden vermoedelijk gemaakt zijn na Van Barnevelds nederlaag tegen Michael Smith in de Premier League op 28 februari. Volgens The Sun waren andere gasten van het Mercure Exeter Southgate 'geschokt' na het zien van de kussende Van Barneveld.

Verbijsterd
"Ik was in de lobby met mijn vriendin toen we die twee de lift uit zagen komen met hun koffers om uit te checken. Ik dacht dat het misschien zijn dochter was of iets. Maar toen zag ik hem haar kussen. Ik was verbijsterd", zegt een hotelgast tegen The Sun, uiteraard nog niet wetend van de scheiding.

"Er waren veel dartsfans in dat hotel na die Premier League-avond en Barney was openlijk aan het kussen met een mevrouw die niet zijn vrouw is. Hij gedroeg zich ook niet echt alsof het een geheim was."

Fake news?
Wij willen niet al te direct oordelen over de beelden van The Sun voordat Van Barneveld zelf iets heeft laten weten.

Wat een feit is, is dat Van Barneveld meerdere keren heeft aangegeven dat zijn huwelijk met vrouwe Silvia soms onder druk staat. Dit komt dan vooral door het darten en het drukke reisschema wat daar bij komt kijken.

Wat ook niet meehelpt is de overval in het huis van Van Barneveld op het moment dat alleen Silvia thuis was, afgelopen zomer. Silvia ging om die reden al in een ander appartement wonen.