Ex-BDO wereldkampioen Steve Beaton verslaat Petersen

16 december 2016

Lawrence Lustig/PDC

De Engelsman Steven Beaton heeft de 2de ronde van het WK darts gehaald. Hij versloeg de Zuid-Afrikaan Devon Peterson simpel met 3-1.


Stuivertje wisselen
Ex-wereldkampioen bij de BDO Steve Beaton trok de eerste set gemakkelijk naar zich toe. Devon Petersen had niks in te brengen en wist geen leg te winnen. Dat kunststukje herhaalde de Zuid-Afrikaan daarna zelf door de tweede set met 3-0 te winnen. In de 3de set brak Petersen meteen maar liepen de dubbels niet heel lekker. Beaton brak meteen weer terug en hield daarna zijn eigen legs en pakte daarmee een 2-1 voorsprong in sets.

Beaton trekt door
De Engelsman ging in volle vaart door en brak Petersen ook gelijk in de eerste leg van de 4de set. De Zuid-Afrikaan ging daarna op dubbel 20 volledig de mist in en besliste Beaton de wedstrijd al snel zijn voordeel. Van de laatste 6 legs in de partij won The Bronzed Adonis er 5 en ging er met een 3-1 zege vandoor. Petersen nam 4 keer eerder deel aan een WK en haalde daarin altijd de 2de ronde. Dit jaar was de eerste keer dat hij zonder voorrondes het hoofdtoernooi haalde. Ironisch genoeg haalde hij de volgende volgende ronde ditmaal dus niet.