Ex-vrouw Barney is dankzij de kerk van heel nare gedachten af

11 december 2019

ANP

Silvia, de ex-vrouw van Raymond van Barneveld, ging de afgelopen jaren door een heftige tijd. De aanstaande scheiding met de darter zorgde er zelfs voor dat ze zelfmoord wilde plegen. Maar van die gedachten is ze gelukkig af.


Dat vertelt ze in het boek Game Over, de biografie van Van Barneveld. Shownieuws citeert: "Na het filmpje en de scheidingspapieren dacht ik: wat heeft het leven nog voor zin? Ik heb serieus zelfmoord overwogen."

Met 'het filmpje' bedoelt Silvia de beelden van Raymond die zijn huidige vriendin Julia een kus geeft in de lobby van een Engels hotel. Het filmpje werd gedeeld door The Sun en binnen no-time stond heel het internet er vol mee. Niet veel later werd bekend dat Silvia en Raymond zouden gaan scheiden.

Redding
Silvia zag het in die tijd allemaal dus even niet meer zitten. Gelukkig vond ze steun en hulp in de kerk. Sinds ze daarheen gaat staat ze weer een stuk positiever in het leven en grijpt ze minder snel naar de fles.

"In de kerk heb ik steun. En het gekke is: ik verlang sinds ik naar de kerk ga niet meer naar de drank. Ik heb zoveel rust gevonden."

'Ik bid zelfs voor ze'
Het gaat dus gelukkig weer een stuk beter met Silvia. Ze heeft haar ex-man zelfs een soort van vergeven, ook al deelde hij - zo geeft Raymond toe in zijn boek - tijdens hun huwelijk vaak het bed met andere vrouwen. Silvia hoopt zelfs dat de darter gelukkig wordt met z'n nieuwe liefje Julia.

"Sinds ik naar de kerk ga, denk ik anders. Het is nu zelfs zo dat ik elke ochtend en avond ook bid voor hun geluk."