Fallon Sherrock kan PDC-Tourkaart vergeten na nieuwe nederlaag

18 januari 2020

BSR

De kans is klein dat we de WK dartsensatie Fallon Sherrock gaan zijn op de PDC-tour. Ze is ver verwijderd van een tourkaart nadat zij zaterdag op de 3e dag van de Britse Q-School in Wigan al in de 2e (!) ronde werd uitgeschakeld.


Sherrock ging zaterdag in de 2e ronde verrassend onderuit tegen haar landgenoot Dean Forde (3-5), terwijl ze in de 1e ronde nog had gewonnen van een andere landgenoot. Paul Brown werd met 5-3 verslagen. Daardoor pakte Sherrock, net als vrijdag toen ze strandde in de 1e ronde, opnieuw geen punten voor de Q-School Order of Merit.

Hoe zit het?
Spelers verdienen een punt voor elke overwinning in een ronde waarin er geen byes (doorgaan zonder te spelen) zijn. Bij de Britse Q-School krijgt, naast de 2 finalisten van elke dag, ook de top 12 van de Q-School Order of Merit na de slotdag een Tourkaart. Vorig jaar was 10 punten voldoende en waarschijnlijk zal dat ook dit jaar weer zo zijn.

Sherrock sprokkelde alleen donderdag op de openingsdag met haar 4e-rondeplaats 2 schamele puntjes bij elkaar en een plek bij de laatste 4 levert 6 punten op. Hierdoor maakt Sherrock geen kans meer op een Tourkaart via de Q-School Order of Merit.