📸 | Fittie! Darters Matthew Edgar en Glen Durrant ruziën op Twitter

12 februari 2020

Getty

Matthew Edgar is de geinporem onder de darters. Hij heeft bijvoorbeeld een kanaal op YouTube, Edgar TV, waarop hij maffe filmpjes plaatst. Ook op Twitter deelt hij plaagstootjes uit. Zijn favoriete slachtoffer is Glen Durrant.


Edgar doet een voorspelling voor de 2e speelavond van de Premier League Darts. "Fallon Sherrock gaat de vuilniszak dumpen", zo zegt hij over Durrant tegen contender Sherrock. Kijk maar:

Smoggie
Duzza komt uit Teeside, een regio in het noordoosten van Engeland. De bijnaam van de inwoners aldaar is 'smoggie'. Maar Edgar zet daar nog een hoop andere woorden voor: hij noemt Durrant een 'boring simple monotone smoggie'. Oftewel, een saaie, simpele, levenloze smoggie. Check dit:

3e kin
Een geliefd doelwit voor Edgar is het gewicht van Duzza. Regelmatig verwijst hij naar de '3e kin' van de smoggie. Hier doet-ie het alweer:

Boete!
Hoe reageert Duzza op al dat geplaag? Nou, met een verbale 180! Hij roept de darts-waakhond DRA op om Edgar een boete te geven. Met welke hoogte? "Het moet meer zijn dan zijn prijzengeld in 2019, dus meer dan 1,48 pond". Auwtsj!