Gary Anderson eerlijk: ‘Dat niveau haal ik tegenwoordig niet zo vaak meer’

17 mei 2022

Getty Images
gary-anderson-mindere-periode-pdc-dat-niveau-haal-ik-niet-zo-vaak-meer-darts

Gary Anderson werd 2 keer wereldkampioen darts bij de PDC, maar de Flying Scotsman kent een wat mindere periode. Toch is de 51-jarige darter vol vertrouwen. "Als ik speel zoals vroeger win ik nog steeds van iedereen, maar dat niveau haal ik tegenwoordig niet zo vaak meer", aldus Anderson tegen de PDC.


"Het is de laatste tijd een gevecht met mezelf geweest, maar ik blijf proberen, hopelijk komt het opnieuw goed."

Genieten met gezin
In 2018, op de World Matchplay, won Anderson zijn laatste titel. De coronapandemie heeft Anderson doen nadenken. "Voor corona was darts alles voor mij, ik was er de hele dag mee bezig. Maar toen er geen toernooien waren heb ik genoten van de vrije tijd met mijn gezin. Nadien vond ik het moeilijk om opnieuw de motivatie te vinden om voor mijn sport te leven."

Grand Slam
Ondanks dat Anderson de echte motivatie mist, heeft hij nog wel een groot doel. "De Grand Slam of Darts zou ik nog graag een keertje winnen, dat is me nog niet gelukt en ik droom er al sinds de opstart van dat toernooi van. Daarnaast vind ik het geweldig dat we begin juni de US Darts Masters in de iconische Madison Square Garden in New York spelen, daar ga ik echt van genieten."

Check hier het hele interview met Anderson: