Gary Anderson kan niet meedoen aan Home Tour omdat zijn Wifi te slecht is

17 april 2020

LAWRENCE LUSTIG

De Home Tour van de PDC start zonder voormalig wereldkampioen Gary Anderson. De Schotse darter heeft thuis een te slechte internetverbinding om mee te kunnen doen.


Gary Anderson was enthousiast om mee te doen, tot hij thuis in Somerset ging oefenen. Het signaal bleek zo zwak, dat het voor de 47-jarige Schot niet mogelijk was om zich te laten zien in het livestreamtoernooi. Een tegenvaller voor profbond PDC, die graag de beste darters van de wereld in actie ziet. Ook de hoofdrolspeler baalt dat hij moest afzeggen.

'Ik kan nog geen rekening online betalen'
"Al verrast het me niet, ik kan vanuit huis nog geen rekening online betalen. Heel frustrerend”, zegt de tweevoudig wereldkampioen in de Britse tabloid The Sun over de wankele verbinding. "Ik had graag meegedaan. Het is weer iets anders om te proberen en ik had graag willen winnen."

Peter Wright
Vrijdagavond start de Home Tour van de PDC met onder anderen regerend wereldkampioen Peter Wright. De komende 32 dagen is er elke avond een poule van 4 darters, die allemaal een wedstrijd (best of 9 legs) tegen elkaar spelen. Vanuit huis, met een webcam op het bord gericht. De beste gaat door naar de knock-outfase. Het toernooi is gratis te volgen via de streamingsdienst van de PDC, als de verbinding het toelaat.