Van Gerwen beseft maar al te goed hoe goed hij is: ‘Ik hoef niets te bewijzen’

7 augustus 2018

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen was afgelopen weekend oppermachtig. De Nederlanders versloeg de ene na de andere wereldtopper en won het toernooi in Auckland. Dat was wel effe lekker, want Mighty Mike zat een beetje in een dipje. De toernooiwinst deed hem dan ook goed.


"Afgelopen weekend heb ik niet slecht gespeeld, maar het kan zeker beter", vertelde hij tegenover de site van de PDC. "Ik heb niet alles laten zien en daar ben ik een beetje teleurgesteld over, maar uiteindelijk telt alleen de overwinning. Ik had dit toernooi nog nooit gewonnen, dus ik ben trots dat ik een nieuwe beker in mijn handen mag houden."

Beste op 't moment
Van Gerwen staat met kop en schouders bovenaan de PDC Order of Merit. Dat beseft hij zelf ook. "Ik hoef niets te bewijzen, iedereen weet hoe goed ik ben. 90 of 95 procent van mijn wedstrijden win ik sowieso", aldus Van Gerwen.

"Als ik mij focus op mijn eigen wedstrijd, dan kan ik fenomenale dingen laten zien. Het is moeilijk om zoiets constant te laten zien, dus ik moet mijn hoofd erbij houden."