Van Gerwen door het dolle heen na winst: ‘Ik ben dolgelukkig’

19 mei 2017

Action Images

Michael van Gerwen kroop door het oog van de naald in de Premier League-finale tegen Peter Wright. Snakebite kreeg bij een stand van 9-10 maar liefst 6 matchdarts, maar miste ze allemaal. Uiteindelijk kwam hij die tik niet meer te boven en kon MvG eroverheen: 11-10. Na afloop was Van Gerwen maar wat trots op zijn trofee.


"Dit gebeurt niet vaak", concludeerde Van Gerwen tegenover het Algemeen Dagblad. "Het scheelde niet veel. Ik had niet verwacht dat hij die dubbels zou missen. Maar ik ben wel heel blij dat hij ze miste. Nu sta ik hier als winnaar. En de manier waarop ik win, maakt mij niets uit."

Derde titel Premier League of Darts
Een zege is een zege, vindt Van Gerwen. Na 2013 en 2016 schreef hij alweer zijn derde Premier League-titel op zijn naam. In het begin van de finale haalde hij zijn niveau niet. "Ik was niet blij met mijn spel. Ik speelde eerlijk gezegd bagger. Ik wist dat het beter moest. En na de pauze kwam ik erg sterk terug. Alleen kreeg Peter toch de kansen op de wedstrijd."

Toch had Van Gerwen na afloop te doen met de verliezende Schot. "Het is gewoon zonde voor Peter. Hij zal vast wel een keer een toernooi gaan winnen, maar misschien dat dit net te groot voor hem. Het is echt een grotemannentoernooi."

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht