Van Gerwen wint in ultieme thriller nipt en gaat naar de Champions League of Darts-finale

20 oktober 2019

LAWRENCE LUSTIG/PDC

Michael van Gerwen heeft - zoals verwacht - de finale van de Champions League of Darts gehaald, al ging het niet vanzelf! MvG won in een echte thriller en een gelijkopgaande wedstrijd van Gerwyn Price en moet in de finale (zondagavond, RTL7) tegen 'Snakebite'. Het werd 11-10. MvG gaat nu voor zijn 1ste titel in dit toernooi.


Van Gerwen zette direct de toon door met een 10-darter de openingsleg te winnen. In een gelijkopgaande partij tikten MvG en Price een bijzonder hoog niveau aan. Toen het bij de eerste break 4-3 voor Mighty Mike stond in legs, hadden beide spelers een gemiddelde van boven de 100.

Coupe van Price
Ook daarna bleef het tweetal dicht bij elkaar, al leek Price opeens een coupe te plegen, door 3 legs op rij te pakken. Bij een stand van 6-5 zette 's werelds beste darter echter weer orde op zaken. De gemiddeldes bleven ondertussen lekker hoog.

Allesbeslissende leg!
Hoewel Price en Van Gerwen elkaar niks prijsgaven, was het wel telkens Price die in de score het voortouw nam. Bij een 9-10 stand kreeg hij dan ook als 1ste de kans om uit te gooien. Die ging voor hem echter niet zoals gepland. Bij 10-10 kwam kans nummer 2. 1 slechte worp van Price zorgde er echter voor dat Van Gerwen op 46 kon uitgaven en hij faalde niet. Zijn 1ste dubbel (16) was onmiddellijk raak. Hij had uiteindelijk een gemiddelde van 105.81 punten, tegenover 102.24 van Price.

Michael van Gerwen moet in de finale tegen Peter 'Snakebite' Wright. Hij won in zijn halve finale heel gemakkelijk van Michael Smith.